Läste en tänkvärd artikel under helgen där Teknikens Värld hade testat ett par bilmodeller från bl a Ford Motor Company, Hyundai, ŠKODA AUTO a.s., och Tesla, där de ställde följande frågor.

Hur lång tid tar det att ladda elbilarna till 80% av batteriernas totala kapacitet? Och når laddare och elbilar den effekt som specifikationerna säger?

Resultatet blev INTE riktigt det som en ny elbilägare hade önskat att ta del av. Man vet nämligen inte hur snabbt bilen kommer att laddas och det här är något som man får lära sig leva med.

Laddstolpens eller fordonets prestanda avgör och som elbilsförare kan man bara se på, sluta titta på klockan och hoppas på det bästa enligt Teknikens Värld.

Nu hoppas jag personligen att tekniken kommer att förbättras framöver och laddtillverkare som t ex ChargeNodeABBSchneider Electric tillsammans med hela fordonsindustrin utvecklar bättre lösningar i framtiden.

Själv funderat jag som bäst på att teckna ett nytt avtal nu när min privatleasening går ut efter nyår. Elbil, hybrid eller en bensin/diesel. Det är inte helt lätt att få ihop den ekvationen.

Hur tänker du som elbilsägare eller på väg att bli? Vad skulle du rekommendera?