Att få in leads som leder till skarpa affärer via sociala medier är en dröm för alla de bolag som jobbar med B2B- försäljning.

 

Det finns inga genvägar om man väljer relationsmarknadsföring som strategi i sin kommunikation ut mot marknaden. Det gäller att förstå grunderna till hur man skapar relation mot valda målgrupper och företag, som man strategiskt vill få in som kunder i framtiden. Vi brukar säga att man kan jobba kortsiktigt med att skapa leads och affärer, men att få resultat och förtroende i det långa loppet tar väldigt mycket kraft och tid. Det tar ungefär 12-15 månader att se resultat i det långsiktiga arbetet.

 

Hjälper min egen dotter som pluggar på Handelshögskolan och som har i sikte att jobba i en internationell miljö helst på Volvo Lastvagnar i framtiden. Där diskuterar vi vika företag och organisationer som hon behöver lyfta in i sitt nätverk för att lyckas. Hon har redan den förre koncern VDn för Volvo Lastvagnar som mentor, där hon får goda råd och kontakter i deras möten. Ovärderligt för henne att ta del av den kunskapen och erfarenheten som han kan förmedla.

 

Vilket högre syfte har din verksamhet och vilka behöver ni få med på er resa för att lyckas i framtiden?

 

Det här är en fråga som får väldigt många att reflektera och stanna till i tanken. Har man inte de svaren på plats, då får man nog gå hem och göra hemläxan innan man börjar ”svinga” sig ut på sociala medier i sin kommunikation och marknadsföring.