Hörde du berättelsen om när IKEA skulle plocka fram blyertspennan, som vi tar med oss i ingången till varuhusen?

Kamprad bad sina kollegor att ta fram förslag och då kom de tillbaka med en vanlig “svensk” penna, som var lackad i den traditionella gula färgen. Då säger Kamprad enligt anekdoten…

– Varför den längden och varför är den lackerad, frågade Kamprad?

– Jo, men det är ju så en blyertspenna ser ut. Det är ju svensk standard, (fick han till svar).

– Ja, men vi ska inte ha svensk standard. Vi ska ha IKEA standard, säger Kamprad. Kapa pennan på hälften och bort med lacken, då får vi dubbelt så många pennor till samma pris.

Så klockrent och genialiskt!

IKEA har satt många olika standarder och laddat sitt varumärke med värden som är unika för just deras verksamhet. Själv sitter jag på min kammare och klurar på hur vi ska marknadsföra Guardios varumärke mot bygg-/industribranschen i framtiden.

Vad laddar du ditt varumärke med och med vilka strategier jobbar ni med här på LinkedIn?

#Strategisk #marknadsföring

Företag och människor jag har arbetat med

“Ett uppvaknande för oss i hur man med förhållandevis enkla medel kan nå väldigt långt i sitt varumärkesbyggande med hjälp av LinkedIn.”

Mina varmaste rekommendationer till Robert som varit min mentor inom Linkedins värld och genom hans hjälp gör jag i princip all business via linkedin. Vill också lyfta fram att Robert är grym marknadsstrateg och varumärkesbyggare och oavsett vilket företag han är på kan de skatta sig lyckliga över att ha Robert som garanterat lyfter fram deras företag och skapar bra affärer.

Maria Liljegren

CEO, Operativ chef och grundare av Företagsnätverket Mersmak. Vi skapar varma relationer som leder till business.

Robert has excellent skills not only for marketing safety products but also in Health and safety knowledge transfer. In the last three years I have attended a number of safety seminars organised by him and I have never been disappointed.

Romuald Rwamamara

Senior HSE Advisor, HeidelbergCement

Bli kontaktad

Vill du boka en föreläsning, prata utbildning, få hjälp med en tillväxtresa eller bara prata marknadsföring i största allmänhet? Fyll i formuläret så hör vi av oss.

Kontaktuppgifter

Robert Lindberg
Gyllenkrooksgatan 21
412 82 Göteborg
Telefon: 0769-471993,
E-post: robert@premedia.se